PROJEKT

Električni niskoprofilni dozer za rudnike kompletno opremljen i pogonjen tehnologijom Cognitio Elektronike

<

>

O PROJEKTU

Potpuno električni niskoprofilni daljinski upravljan dozer za rudnike naziva EULD je nastao kao demonstrator tehnologije Cognitio Elektronike. Dozer je u cijelosti dizajniran i razvijen u Cognitio Elektronici, od fizičkog dizajna i mehanike do elektronike ugrađene u njega.

Električni pogon ima mnoge prednosti pred klasičnim dizel pogonima sličnih strojeva:
• nema ispušnih plinova kao kod klasičnih dizel pogona,
• puno manje zagrijavanje okoline nego kod klasičnih dizel pogona,
• puno veća efikasnost i smanjenje potrošnje energije,
• lakše održavanje i puno duži intervali između servisa,
• znatno manja buka i
• dimenzije stroja koje se mogu postići samo sa električnim pogonom.

U potpunosti je opremljen Cognitio Elektronika uređajima. U njemu se nalaze tri invertera MC 40 od kojih dva za pogon dozera te jedan za pogon alata (noža), sustav za nadzor baterija Cognitio Wireless BMS, Cognitio PCD za pretvorbu i distribuciju energije unutar stroja te pogon kompletne elektronike, C2B koji omogućava vezu između CAN sabirnica i radio modula preko kojeg se daljinski upravlja strojem i Wi-Fi modula koji omogućava direktno spajanje na stroj i dijagnostiku. LED svjetla su također rađena po mjeri u Cognitio Elektronici. O svim ovim elektroničkim proizvodima više informacija možete pronaći na stranici proizvoda.

Cognitio EULD se po mnogočemu ističe među sličnim strojevima. EULD je tehnološki predvodnik u industriji zbog visoke tehnologije u pogledu elektronike, ali i mehaničkih rješenja. Inovativno rješenje hlađenja stroja je jedinstveno u industriji. Nepostojeći vanjski hladnjak omogućava da stroj bude hermetički zatvoren što mu daje na robusnosti, pouzdanosti te širokom rasponu teških uvjeta rada u kojima može obavljati zadatke. Još jedna prednost EULD-a su i prilagodljive gusjenice koje se prilagođavaju terenu te u svakom trenutku pružaju maksimalno prijanjanje i prijenos momenta na teren kakav god on bio. Fizički dizajn dozera mu dopušta rad i u rudnicima s vrlo niskim stropom zbog njegove visine od čak niti jednog metra (0.9m). Alat na stroju ima svoja zasebna LED svjetla koja olakšavaju rad sa strojem. EULD je sposoban obraditi i do 110 tona rude u satu. Za više informacija pogledajte brošuru dozera ili nas kontaktirajte.

Upit